RSS

Category Archives: Psikologi Perhubungan

Egois

 “Awak, awak lagi suka perempuan tu approach awak atau awak approach perempuan tu?” tanya Haida.

Saya memandang ke muka rakan saya dan menjawab, “Mana- mana approach pun tak kisah. Kalau hendak jadi seorang gentleman, of course lelaki kena approach perempuan. Tapi zaman sekarang ada sahaja perempuan approach lelaki dulu.”

“Kalau awak, awak approach lelaki atau nak lelaki approach awak?”

Haida menjawab, “Kalau saya, dah tentu saya tunggu lelaki approach saya. Saya takkan terhegeh- hegeh pergi approach lelaki tu.” Terasa ada ego yang tebal di dalam wanita ini. 

Then, awak sanggup tunggu lelaki datang? Macam tu?” saya tanya dengan perasaan ingin tahu. Dia hanya diam membisu. Read the rest of this entry »

Advertisements
 
4 Komen

Posted by di Ogos 17, 2008 in Psikologi Perhubungan